lørdag 28. mars 2009

Pulsvanter, Viktoria

Til jenteturen på Lista strikket jeg pulsvanter til alle jentene i klubben (det vil si - den ene pakken inneholdt pinner, garn og mønster på Smokies).
Alle parene var oppkalt etter kvinner i Hamsuns diktning, og mønsteret på Viktoria har jeg laget selv. De er strikket i Mirasol tynn alpakka, den røde fargen er håndmalt og helt nydelig. Jeg benyttet også anledningen til å øve meg på å strikke mønster uten å lage trådløkker på vrangen. Det var egentlig ganske lett.

This pattern is my own design. Its called Viktoria, after a novel of Knut Hamsun. The great author lived in my town as an old man. It was also here he was prosecuted for his nazi symphaties.
For the girls who joined our trip to Lista, i knitted fingerless mittens to all of them, named after women in Hamsuns books.
I also for the first time tried to knit with two colours without getting long treads on the back. Funny to notice how easy that was =).
Ugle-vantene under er oppkalt etter Pauline i Landstrykere, en klok og arbeidsom kvinne.
Januar-vantene er oppkalt etter Rosa (fra Benoni & Rosa-bøkene). Jeg designet også et par til - Ylajali fra Sult. De fikk jeg dessverre ikke noe bilde av før jeg ga de bort. Forøvrig var også Edvarda fra Pan representert, og ikke minst strikketøyet: Ingrid Sellanrå fra Markens grøde.

3 kommentarer:

Natmaleren sa...

Hei Hanne,- artig å se at uglemønsteret også er populært i Norge. Her har jeg ikke sett det i vanter eller pulsvarmere men i gensere:-)
Hilsen Judith

HobbyMegHer sa...

Hei!
Ja, nå svippet jeg inn i bloggen di fra HB. Lille-T her! :0)
Nydelige pulsvanter du har strikket. Herlig mønster!

HobbyMegHer sa...

Er det ok at jeg linker til deg i blogrollen min, forresten?