mandag 4. august 2008

Babyjakke, baby elephant walk
Jeg skulle strikke   Presto Chango by Valerie Wallis,   en nydelig babyjakke med et flott flettet forstykke. Mammaen til den lille mottakeren ønsket seg en litt lang jakke, og det var jo greit.

So far - so good. Oppe på skuldrene fant jeg ut at jeg ville ha den smalere rundt håndleddet enn over skuldrene, så jeg la inn fire kortere omganger.

So far - still so good. Så langt hadde jeg strikketøyet med i seilbåt, og på en kai i Sørlandets praktfulle skjærgård ble jeg ferdig med selve jakka. Fronten måtte vente til jeg kom hjem. Men jeg fant ut at jeg trengte sokker til. Og tilgangen på mønster på babysokker der ute i skjærgården var heller liten. Så det ble egenkonstruert. Mine aller første baby-sokker, etter eget mønster!

Vel hjemme begynte jeg så å planlegge fronten. Men så var det dette med fletter og hvordan det ser ut på baksiden, da. Det var da jeg fikk ideen om dobbelstrikking, så kan jo mamma bare snu fronten hvis lille baby gulper eller søler. Kjempeide, syntes jeg selv. Men dobbelstrikking har jeg heller aldri gjort før, og da måtte jeg jo ha et mønster..... Etter et søk på nett fant jeg disse flotte elefantene, og gikk optimistisk i gang. Det ble som det ble. Nå mangler den bare knapper.

Denne jakken har fått navnet Baby Elephant Walk, en marsj vi spiller i korpset.