torsdag 3. mars 2011

Skriften på veggen

Denne teksten er malt på veggen over senga mi. Springende, selvfølgelig, så jeg kan lese det i speilet på nordgående vegg. Jeg malte med pensel og hobbymaling, nesten på frihånd.
Ok, da - jeg brukte en gammel over-head, men den var upålitelig!


Kan du ikke lese det? Jo, det står:
"Måtte dette hus til eveig tid bevares mot ildebrann og tyver, kjærringprat, djevelskap, mus,lus og tomme fat"
(det med kjærringprat er vel alt for sent, tenker jeg...)

onsdag 2. mars 2011

Interiørblogg? kan jeg ha det da?

Kjære venner og lesere. Jeg vil forsøke å blåse liv i bloggen min igjen, etter halvannet år med fokus på helt andre ting.
Hovedgrunnen er at jeg har kjøpt meg ny leilighet, og koser meg med å innrede den. Leiligheten er ganske stor, 130 kvadrat, og med fire soverom. Dermed har jeg et eget rom til søm, garn og stash i alle varianter.
Innredningsideene mine er i hovedsak av den billige typen, jeg har ikke et romslig budsjett for tiden. IKEA åpnet på Sørlandet i fjor høst, og jeg finner mye morsomt der. Ellers har jeg sans for gjenbruk, gjerne på en original måte.

Jeg har ingen ambisjoner opm å lage en såkalt interiørblogg - det er visstnok en egen sjanger med tydelige krav til smak og stil, nemlig shabby chick og rosa pasteller. Et raskt googlesøk ga ørten treff med bilder av lyse gjenstander med hjerter og blomster på. Alle produsert i Danmark og alle overpriset, og alle kunne til forveksling ha stått i samme hus! Det er for mer pengesterke og sarte sjeler enn meg. Jeg liker litt mer fargesterke og robuste ting.

Når det er sagt må jeg legge til at jeg liker lyse farger, hvite vegger og har en ustoppelig sans for fargen lilla!

Det siste jeg gjorde før vinterferien var å henge opp dette gamle kartet i trappa.
Jeg måtte jo benytte anledningen når jeg hadde hjelp til å få jobben gjort - det var ingen selvfølge at det var enkelt å feste skruer oppunder taket. Det var høyt opp. Men det gikk - med kompetent hjelp! Takk til ham.