mandag 4. august 2008

Babyjakke, baby elephant walk
Jeg skulle strikke   Presto Chango by Valerie Wallis,   en nydelig babyjakke med et flott flettet forstykke. Mammaen til den lille mottakeren ønsket seg en litt lang jakke, og det var jo greit.

So far - so good. Oppe på skuldrene fant jeg ut at jeg ville ha den smalere rundt håndleddet enn over skuldrene, så jeg la inn fire kortere omganger.

So far - still so good. Så langt hadde jeg strikketøyet med i seilbåt, og på en kai i Sørlandets praktfulle skjærgård ble jeg ferdig med selve jakka. Fronten måtte vente til jeg kom hjem. Men jeg fant ut at jeg trengte sokker til. Og tilgangen på mønster på babysokker der ute i skjærgården var heller liten. Så det ble egenkonstruert. Mine aller første baby-sokker, etter eget mønster!

Vel hjemme begynte jeg så å planlegge fronten. Men så var det dette med fletter og hvordan det ser ut på baksiden, da. Det var da jeg fikk ideen om dobbelstrikking, så kan jo mamma bare snu fronten hvis lille baby gulper eller søler. Kjempeide, syntes jeg selv. Men dobbelstrikking har jeg heller aldri gjort før, og da måtte jeg jo ha et mønster..... Etter et søk på nett fant jeg disse flotte elefantene, og gikk optimistisk i gang. Det ble som det ble. Nå mangler den bare knapper.

Denne jakken har fått navnet Baby Elephant Walk, en marsj vi spiller i korpset.

9 kommentarer:

Bente sa...

Den ble jo kjempestilig! Jeg synes nå elefantene ble langt morsommere enn flettene. Kreativt!

irene-w sa...

Flott jakke og sokker - og kjempekult med de elefantene!!

lise sa...

Så søt den ble! Elefantene gjorde seg godt.

Marita sa...

Denne var bar så søt. KJempe flott og skikkelig kreativ!

Silja sa...

Den ble jo knallstilig da! Hvilket korps spiller du i?

Marianne G sa...

Mønster eller ikke - det ble ett flott sett i alle fall!

sipusa sa...

Så nydelig med de elefantene:-D
Kjempestilig og imponerende med dobbeltstrikk!

chocolatehead sa...

Denne er jo bare kjempesøt! Og så lurt med et forstykke som bare er å snu når den søles på. Skal legg meg det på minnet :)

anita sa...

Den vart enda finere med elefanter enn med fletter. Dobbelstrikking er noko eg også kunne tenkt meg å prøvd på, men slit med litt for dårleg tolmod når eg skal prøve noko nytt, må ha alt inn med teskje.