lørdag 28. mars 2009

Pulsvanter, Viktoria

Til jenteturen på Lista strikket jeg pulsvanter til alle jentene i klubben (det vil si - den ene pakken inneholdt pinner, garn og mønster på Smokies).
Alle parene var oppkalt etter kvinner i Hamsuns diktning, og mønsteret på Viktoria har jeg laget selv. De er strikket i Mirasol tynn alpakka, den røde fargen er håndmalt og helt nydelig. Jeg benyttet også anledningen til å øve meg på å strikke mønster uten å lage trådløkker på vrangen. Det var egentlig ganske lett.

This pattern is my own design. Its called Viktoria, after a novel of Knut Hamsun. The great author lived in my town as an old man. It was also here he was prosecuted for his nazi symphaties.
For the girls who joined our trip to Lista, i knitted fingerless mittens to all of them, named after women in Hamsuns books.
I also for the first time tried to knit with two colours without getting long treads on the back. Funny to notice how easy that was =).




Ugle-vantene under er oppkalt etter Pauline i Landstrykere, en klok og arbeidsom kvinne.
Januar-vantene er oppkalt etter Rosa (fra Benoni & Rosa-bøkene). Jeg designet også et par til - Ylajali fra Sult. De fikk jeg dessverre ikke noe bilde av før jeg ga de bort. Forøvrig var også Edvarda fra Pan representert, og ikke minst strikketøyet: Ingrid Sellanrå fra Markens grøde.

Ugler i mars.

Mars er uglenes måned på Hobbyboden. Først pulsvanter. Strikket i Mor Åse fra Rema på LIllehammer, og gitt bort i pakkelek på jentetur til Lista. Mottakeren ble kjempefornøyd!







Så vottene. Strikket i Julia, og nå til utstilling i byens garnbutikk, som eksempel på hvilke mønster-skatter man kan finne på nett.

Jentetur til Lista

Forrige helg var litteraturklubben "Viktorias hemmelighet" på kultur-tur til Lista.
En uforglemmlig tur, med godt program, godt selskap og god mat. Hva mer kan man ønske? Godt vær kanskje? - det fikk vi også på lørdagen.

Lørdag formiddag gikk vi en god tur fra Lista fyr til Penne-feltet, hvor det finnes helleristninger fra forne tider.



Veien gikk blant annet gjennom disse gangene, som faktisk er vernet som kulturminne.



På lørdag ettermiddag var vi invitert til et norsk-amerikansk ektepar, med påfølgende rundtur i denne bilen, en Ford Fairlight -56. Sjåføren hadde etter eget utsagn stor moro av å kjøre oss til Nordberg Fort, hvor turleder Ingunn serverte champagne.



På lørdag kveld hadde turleder Ingunn bestilt bord på Tarebua, Borhaug. En perle av en restaurant, og maten var upåklagelig. Her er forretten - parmasan-gratinert hummer. Resten av menyen besto av piggvar og creme brulè. Til drikke chablis og god rødvin.